OVAJ đak prvak je digao CELI region na noge: Održao lekciju novinarki za sva vremena, svi mu plješću na OVOME (VIDEO)

  0
  1005

  Djeca su najiskreniji sugovornici koje možete imati jer nikad ne znaju dati “diplomatske” odgovore, već se uvijek vode činjenicom da sve treba reći otvoreno, pa njihove riječi ponekad mogu iznenaditi mnoge. Činjenica je da ponekad djecu shvaćamo prelako i mislimo da nisu svjesna situacije i da još uvijek ne znaju razmišljati svojom glavom, ali grdno se varamo. Danas su djeca vrlo pametna i sve razumiju, a velik broj njih već ima snažne poglede na sve, uključujući i posljednju nesreću koja nas je sve zadesila – pandemiju koronarnog virusa.

  Koliko smo puta samo pogledali isječak i smijali se djeci koja daju sasvim iskrene odgovore o nekim životnim situacijama ili stvarima iz privatnog života, a onda se pitali koliko je to istina, odnosno svaki put smo mogli vidjeti kako naša djeca zapravo gledaju na ovaj svijet u koju živimo. Ova posljednja situacija s virusom korone ostavila je traga i na djeci, jer su oni, poput nas, neprestano bombardirani informacijama koje čuju dok odrasli gledaju dnevnik ili čitaju vijesti. Većina ove djece ne poznaje drugu stvarnost osim ove danas, a budući da su u škole uvedene stroge mjere, sada i oni moraju razmišljati o maskama, dezinfekciji i socijalnoj distanci.

  Tim povodom održana je anketa na informativnoj televiziji, pa je novinar imao priliku razgovarati s nekoliko učenika i saznati kakav je njihov stav po pitanju novih mjera. Međutim, tamo je naišla na učenika prvaka koji je imao puno toga za reći. Naime, kada ga je pitala koja su pravila kojih se treba držati u školi, dječak joj je odmah rekao: „Korona ba, korona, trebam masku, neću se zaraziti. Stavite masku i na nos. ” Kad ga je pitala što znači udaljenost, on joj je samo rekao “Odmaknite se zbog krune.”

  Pomenuti video pogledajte OVDJE

  LEAVE A REPLY