SVI SE HVATAJU ZA GLAVU: OVAJ MONAH nekada je bio NAJPOZNATIJI ROKER na BALKANU, a onda je samo NESTAO – ostat ćete šokirani kad čujete ko je u pitanju

  0
  1443

  Njegova je životna priča pomalo nevjerojatna, jer zapravo ne možete često čuti da je redovnik zapravo bio rock zvijezda i da je uživao u promiskuitetnom životu prije nego što se povukao u samostan. Najbolji je član članova grupe EKV, pa je bio vrlo blizak s Milanom Mladenovićem, Margitom, Ivicom Vidovićem, ali i s poznatim slikarom iz tih vremena Dušanom Gerzićem s kojim je zajedno odrastao. Monah Arsenija Jovanović jednom je rekao da mu u životu nikada ništa nije nedostajalo, ali svega je bilo previše.

  Rođen je u Beogradu, a dio života proveo je među elitom na Senjaku i kaže da je mogao imati sve što je htio. Međutim, okrenuo se u pogrešnom smjeru i ušao u “krug ništavila” nakon čega je izgubio sve do čega mu je bilo stalo. Naime, Arsenije je rođen kao Aleksandar Jovanović, a bio je klavijaturist u svom rock bendu, ali kaže da ga je najviše vodilo to što je većina njegovog društva počela umirati zbog njihovog načina života. Bilo je tu svega, smrti od predoziranja i raznih spolno prenosivih bolesti, a onda je shvatio da bi, ako ne napravi drastične promjene, mogao završiti na isti način.

  Tada je započeo i počeo obilaziti samostane širom svijeta, a na kraju je završio kao redovnik u samostanu Ostrog. Prije nego što se zamonašio, napisao je sada već legendarnu knjigu “Bog i rokenrol” u kojoj je detaljno opisao vlastiti život, ali i život svojih prijatelja, što su mu neki zamjerali, dok su mu drugi bili zahvalni što im je otvorio oči.

  LEAVE A REPLY