MILO UZVRAĆA UDARAC, OBJAVLJENO NA FACEBOOKU: Evo šta planira 6. septembra

  0
  1297

  Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristaše na skup zakazan za 6. rujna na Trgu neovisnosti u Podgorici.

  Objava na Facebooku na službenoj stranici stranke čija je lista „Odlučno za Crnu Goru – DPS – Milo Đukanović“ pojedinačno osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima glasi: „Nema opravdanja! Pokažimo da nas ima mnogo! CRNA GORA PRIJE SVEGA! ”

  Opsada Dubrovnika imala je ogromne posljedice po međunarodni ugled Jugoslavije. Europska ekonomska zajednica pozvala je lorda Carringtona i predstavnike iz Jugoslavije na pregovore o Carringtonovom planu 19. listopada 1991. u Haagu. Milošević je odbacio prijedlog “labave federacije neovisnih država” i preferirao centraliziranu Jugoslaviju s institucionalnim ovlastima u Beogradu.

  No, otvoreno prkoseći Miloševiću, Đukanović je podržao dogovor Momira Bulatovića o Carringtonovim uvjetima. Ipak, Narodna stranka (Narodna stranka) je u naglom zavoju zatražila hitno zasjedanje u crnogorskom parlamentu, tijekom kojeg je Bulatović optužen za izdaju. Đukanović je u saborskom saslušanju branio Bulatovića. Kao Bulatovićev zamjenik, Đukanović je pozvan na pregovore s Miloševićem i Borisavom Jovićem, nakon čega je Carringtonovom prijedlogu dodana klauzula da republika može referendumom odlučiti da ostane u Jugoslaviji. To je rezultiralo referendumom 1. ožujka 1992., gdje su glasači u Crnoj Gori odlučili ostati u Jugoslaviji.

  LEAVE A REPLY