SLAVNI GLUMAC PREMINUO NA PAUZI SNIMANJA FILMA: Ostali zadobili povrede, A EVO ŠTA SE DESILO S NJIM

0
1301

Tigrovi su se riješili užeta. Jedan glumac umro je prije kraja snimanja od trovanja alkoholom u pubu na Malti

Scenarij se cijelo vrijeme mijenjao, pisci bi svaki dan napisali novu stranicu. Mnogi glumci i kaskaderi pretrpjeli su slomljene kosti i uganuće zglobova. Tako je izgledalo snimanje legendarnog filma “Gladijator” Ridleyja Scotta, koji je premijeru imao 12. svibnja 2000. godine.

Od tada je osvojio pet Oscara i status modernog klasika, iako je momčad to očekivala. Svi koji su radili na filmu znali su stvoriti nešto posebno. Međutim, ono što je obilježilo snimanje ovog filma je bizarna smrt jednog od glumaca.

Oliver Reed preminuo je u popodnevnim satima 2. svibnja 1999. godine, od posljedica srčanog udara tijekom pauze od snimanja filma “Gladijator” u Valletti na Malti.

Prema riječima svjedoka, popio je osam boca njemačkog svijetlog piva, desetak čaša ruma, pola boce viskija i nekoliko čaša konjaka Hennessy, u konkurenciji tko je mogao popiti više sa skupinom mornara s broda HMS Cumberland koji su došli u lokalnu pivnicu. Njegov je ceh u pubu iznosio nešto više od 270 malteških lira (gotovo 450 britanskih funti, oko 594,72 američkih dolara). Nakon što je rukovanjem pobijedio pet znatno mlađih mornara Kraljevske mornarice, Reed se iznenada srušio i na putu do bolnice umro kolima hitne pomoći. Imao je 61 godinu.

Glumac Omid Djalili, koji je također bio na Malti snimajući “Gladijator”, rekao je tijekom intervjua 2016. godine.

– Nije pio mjesecima prije početka snimanja … … Svi su govorili da je išao onako kako je želio … priseban, ali to nije istina. To je vrlo tragično. Bio je u irskom pubu gdje je bio pod pritiskom da se natječe u piću. Trebao je otići, ali nije.

Pokopan je u Churchtownu, Cork, Irska, gdje je proveo posljednje godine svog života. Pokopan je na groblju Bruhenny.

LEAVE A REPLY