KAD SE MILO ĐUKANOVIĆ JUČER POJAVIO SA ŽENOM NA GLASANJU, SVI SU ZASTALI: Samo su gledali u OVAJ DETALJ NA NJENOM LICU, VIDITE LI?

  0
  678

  Crna Gora je jučer održala parlamentarne izbore.

  Na glasanju se pojavio i Milo Đukanović, koji je došao u pratnji supruge Lidije Kuč. Na njezinoj maski, koju je cijelo vrijeme nosila, u lijevom kutu bila je istaknuta crvena zastava.

  Kad se Đukanović prvi put pojavio na političkoj sceni, bio je blizak saveznik Slobodana Miloševića tijekom antibirokratske revolucije (1988–1989) i raspada SFR Jugoslavije (1991–1992). [2] Njegov je kabinet aktivno sudjelovao u opsadi Dubrovnika (1991–1992). Đukanović je podržao dogovor Momira Bulatovića pod uvjetima Lord Carringtona, što je rezultiralo crnogorskim referendumom o neovisnosti 1992. godine, na kojem su glasači odlučili ostati u SR Jugoslaviji.

  Međutim, 1996. godine Đukanović se distancirao od Miloševića i savezne vlade, napuštajući tradicionalnu zajedničku srpsku i crnogorsku viziju u korist crnogorskog nacionalizma, koji je podržavao neovisnost i zaseban crnogorski identitet. To je dovelo do podjele stranke i raskola Bulatovićeve pro-unionističke frakcije. Ubrzo nakon toga, Đukanović je na predsjedničkim izborima 1997. s malo razlike pobijedio Bulatovića.

  1999. pregovarao je sa zapadnim zemljama u pokušaju da ograniči zračne napade u Crnoj Gori tijekom NATO bombardovanja Jugoslavije, dok je kasnije Đukanović nadzirao provedbu njemačke marke kao nove valute u Crnoj Gori, zamjenjujući jugoslavenski dinar.

  LEAVE A REPLY