Htela se pohvaliti luksuznim stanom, a onda BLAM VEKA: Pogledajte šta je u frižideru naše NARODNE ZVEZDE

  0
  4709

  Ana Bekuta je folk pjevačica koja je doživjela pravi blam kad je odlučila da ugosti novinare i pokaže kako izgleda njen stan, odnosno šta ima u frižideru. Očigledno je zaboravila da treba da ide da kupi namirnice, pa i nije očekivala da će zateći potpuno prazan frižider.

  Ono što smo vidjeli unutra, zateklo nas je sve, ostali smo baš bez teksta radi toga. A u nastavku možete da vidite i sami o čemu se radi, kad je otvorila frižider, samo je rekla JU, prazan je…

  12. ožujka 1992., dvadeset i četiri godine nakon osamostaljenja, Mauricijus je proglašen republikom unutar Zajednice naroda. Posljednji generalni guverner, sir Veerasamy Ringadoo, postao je prvi predsjednik. To je bilo pod prijelaznim aranžmanom, u kojem ga je kasnije te godine zamijenio Cassam Uteem. Politička vlast ostala je uz premijera.

  Unatoč poboljšanju ekonomije, koje se podudaralo s padom cijene benzina i povoljnim tečajem dolara, vlada nije uživala punu popularnost. Već 1984. godine došlo je do nezadovoljstva. Zakonom o izmjenama i dopunama novina i periodike, vlada je pokušala učiniti da svaka novina pruži bankarsko jamstvo u iznosu od pola milijuna rupija. Četrdeset i tri novinara prosvjedovali su sudjelujući u javnoj demonstraciji u Port Louisu pred Parlamentom. Uhićeni su i oslobođeni uz jamčevinu. To je izazvalo negodovanje javnosti i vlada je morala preispitati svoju politiku.

  Bilo je i nezadovoljstva u obrazovnom sektoru. Nije bilo dovoljno visokokvalitetnih srednjih škola koje bi mogle odgovoriti na sve veću potražnju onih koji napuštaju osnovnu školu koji su dobili svoj CPE (Certificate of Primary Education). Godine 1991., master plan za obrazovanje nije uspio dobiti nacionalnu potporu i pridonio je propadanju vlade.

  LEAVE A REPLY