Dr Kisić objavila nove odluke: Sa ljetovanja svi pravo u karantin, EVO šta su zaključili

0
1167

U svijetu se o virusu korone svakodnevno priča, a pandemija je unijela toliko haosa među narodima, da sada s nostalgijom gledamo na život koji se vodio do prije godinu dana. Nažalost, danas živimo u potpuno novoj stvarnosti, gdje su mjere i ograničenja sasvim normalna stvar, a o putovanjima uopće ne razmišljamo. Države se međusobno zatvaraju, a to se najviše primjećuje na primjeru Europe, u kojoj su članice EU uvele ograničenja za ostale države EU, posebno one koje nisu dio ovog pakta.

Iako su mnogi očekivali da će se ovaj ljetni val, koji je pogodio čak i više nego što se itko od stručnjaka nadao, uskoro zaustaviti i da će se situacija smiriti, izgleda da to neće biti tako. Naime, u regiji se korona već počela ponovo raspaljivati, pa se sada u Srbiji svi boje da bi se broj zaraženih mogao ponovno povećati nakon praznika. Naime, većina zemalja zatvorila je svoje granice prema Srbiji, a tek su ih sada ponovo otvorili, dok je Grčka, kao omiljeno ljetovalište Srba, ostala zatvorena cijelog kolovoza.

Članovi kriznog štaba izrazili su zabrinutost zbog trenutne situacije, tj. Zato što veliki broj građana Srbije ljeto provodi u Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH, jer bi se po povratku mogao pojaviti veliki broj novih zaposlenika. Doktor Kisić kaže da ih najviše brine to što će oni koji se vrate mogli krunicu proslijediti drugima, koji nigdje nisu išli. Iako konačna odluka još nije donesena, sve su vjerojatnije da će oni koji se vraćaju morati u karantenu ili samoizolirati, a možda još uvijek proći PCR testiranje.

LEAVE A REPLY