Tito je OBOŽAVAO OVAJ VIC! Ali, niko ga nije smeo ispričati! Pričao se POTAJNO po birtijama, ako izađe napolje, ide GOLI OTOK!

0
2055

Vrlo dobro znamo da je svaka anegdota ili priča o Josipu Brozu Titu vrlo zanimljiva svim čitateljima i danas. Iako je sve ispričano i prožvaano tisuću puta, uvijek postoje neke priče koje nikada nisu ispričane baš poput ove danas. Vrlo dobro se znalo da s Josipom Brozom nema šale, jer onaj tko pređe liniju slijedi Goli otok i tuče kamenje dugi niz godina.

Zbog toga su ga se ljudi bojali, proglašen je i diktatorom, pa su ga uspoređivali s rumunjskim Ceausescuom, odnosno Staljinom, ali obični ljudi, odnosno srednja klasa i siromašni, jako su ga voljeli. Danas vam donosimo priču o šali koja je u to vrijeme bila vrlo kontroverzna, a Josip Broz Tito je obožavao.

Čovjek koji se mogao samo šaliti s njim i pričati viceve o njemu je Velimir Bata Živojinović, poznati glumac, a maršal je jednostavno obožavao svoje partizanske filmove u kojima je uvijek ostao živ na kraju filma. Tito bi ga često pozivao u svoju rezidenciju, ako bi mu mogao reći novu rundu šala koja kruži među ljudima, a one su s njim povezane.

Evo šale koju je Tito obožavao: „3 zatočenika u kampu Gulag u Rusiji razgovaraju. “Osuđen sam jer sam osudio drugog Popova”, rekao je prvi. Osuđen sam jer sam kritizirao drugog Popova, rekao je drugi. I šta je tvoj grijeh, upitaše trećeg? “Ja sam drug Popov”, rekao je. Kažu da je i Tito ovu šalu ispričao ruskom predsjedniku, ali da mu se nije svidjela.

LEAVE A REPLY