VLADA SRBIJE SE HITNO OGLASILA: Donešena važna odluka za sve Srbe, evo o čemu se radi

0
1141

Vlada Srbije naporno radi na rješavanju situacije u zemlji vezanoj za epidemiju koronavirusa, koja je u ovoj zemlji i dalje vrlo aktivna, ali osim toga nisu zanemarene i druge obaveze koje nisu usko povezane s koronavirusom. Naime, danas su na sjednici Vlade Srbije donesene odluke o utvrđivanju Uredbe o isplati posebnih iznosa tijekom “Dječijeg tjedna”, koji će se održati u razdoblju od 5. do 11. listopada ove godine. Tijekom ove sjednice organizirana je Radna skupina koja je radila na kontroli aktivnosti tijekom ovog događaja.

Ova radna skupina želi surađivati ​​s Nacionalnim vijećem romske populacije, ali i s predstavnicima svih romskih udruga, a svakog mjeseca i kvartalno podnosi svoje izvješće premijeru Srbije, ali i predsjedniku Srbije. Naime, Tjedan djece se održava svake godine kako bi se pomoglo svim obiteljima romske nacionalne manjine, da podrže obrazovanje i socijalnu skrb za djecu. Ta se pomoć organizira tako što se na svaku kupljenu kartu u javnom i međunarodnom prijevozu, kartu iz kina, koncerta ili bilo kojeg drugog kulturnog događaja, ali i na svaku poštansku pošiljku, koja je namijenjena za pomoć, doda naknada u iznosu od 10 do 40 dinara. tim obiteljima.

Očekuje se da će se takvom akcijom prikupiti potpora u iznosu do 10 milijuna dinara, a ove godine manifestacija će se održati od 5. do 11. listopada. Ovo je samo još jedan način pomoći i podizanja gospodarstva u Srbiji, osim paketa ekonomske pomoći pravnim i fizičkim osobama za vrijeme pandemije virusa corone.

LEAVE A REPLY