Cijenjeni srpski epidemiolog poručio: Dijete bih pustio u školu, ali OVDJE ni za živu glavu

0
781

O upućivanju djece u školu za ovu školsku godinu već se puno govori, a najveće je pitanje ostaje li mudro vratiti djecu u školu, a o tome se još raspravlja u cijeloj regiji. Naime, u Srbiji je donesena odluka o vraćanju djece u školu prema nastavnom planu i programu, u skladu s propisanim mjerama. Istraživanje koje je provedeno pokazalo je da se većina roditelja slaže s ovom odlukom, dok neki i dalje misle da je bolje nastaviti s internetskim predavanjima.

O toj temi govorio je i poznati epidemiolog dr. Radovanović, rekavši da u potpunosti podržava donošenje takve odluke i da je ona najpametnija, ali je također ustvrdio da na situaciju treba gledati na lokalnoj razini, pa ako se u jednom gradu dogodi veći grad. širenje zaraze, trebalo bi djelovati, ali ne mora se odmah primijeniti na cijelu zemlju. Dr. Radovanović osvrnuo se i na odluku koju je doktor Tiodorović najavio ranije, o tome kako ako student sazna da ima krunu, nastava se neće prekidati te je rekao da ima smisla ako se ne radi o “intenzivnom prijenosu”.

Iako se život mora nastaviti, dr. Radovanović smatra da treba biti vrlo oprezan i da bi mjere općenito trebale biti u skladu s učestalošću bolesti u određenom društvu. Naime, smatra da su ti podaci sakriveni od javnosti i da nisu poznati, te stoga nije moguće na vrijeme reagirati ako se to nastavi. Ako je situacija kritična, moramo reagirati što je prije moguće kako ne bismo izazvali katastrofu. Također je rekao da, iako će slati djecu u školu, sigurno ih neće slati bakama i djedovima, koji su u mnogo većoj opasnosti od djece jer mogu imati loše rezultate.

LEAVE A REPLY