ZAUVIJEK NAS JE NAPUSTIO LEGENDARNI GLUMAC: Porodica saopštila tragičnu vijest!

  0
  1399

  Velika filmska zvijezda napustila nas je jutros, potvrdila je njegova obitelj!

  Ben Cross, engleski glumac najpoznatiji po portretiranju britanskog olimpijskog sportaša Harolda Abrahamsa, umro je u dobi od 72 godine nakon kratke bolesti.

  Filmski glumac preminuo je jutros u Beču, potvrdila je njegova obitelj.

  Cross je rođen u Londonu 1947. u obitelji radničke klase. Počeo je glumiti u mladosti, sudjelujući u srednjoškolskim predstavama, ali napustio je školu kako bi radio kao čistač prozora, konobar, stolar i stolar prije nego je primljen na 22. Londonsku akademiju dramskih umjetnosti. Izvrsno se pojavio na RADA-i i osvojio prestižnu nagradu Vanbrugh-ove glumačke nagrade za performans godine.

  Nastavio je pretraživati ​​glavne scenske uloge, prvo pojavljivanje u filmu ostvareno je u realizaciji filma “Most predaleko” koji govori o Drugom svjetskom ratu.

  Crossov put do međunarodne slave započeo je 1978. godine njegovom predstavom u predstavi “Chicago”, u kojoj je glumio Billyja Flynna. Njegov nastup potaknuo je njegovo igranje u britanskom klasiku “Chariots Of Fire”. Na temelju istinite priče naslikao je priču o dva britanska sportaša, jednom Židu koji je trčao kako bi svladao predrasude i drugom pobožnom kršćaninu koji se borio za slavu Božju i natjecao se na Olimpijskim igrama 1924. godine.

  LEAVE A REPLY