UVODI SE KARANTIN: Dr Kon poslao hitno upozorenje – opet se povećava aktivnost

0
850

Krizni štab Republike Srbije već neko vrijeme upozorava građane da se nema mjesta za opuštanje niti jedne sekunde, jer iako su poduzete prilično blage mjere, to ne znači da se situacija može promijeniti. Dr Kon, kao gost jedne jutrošnje emisije, rekao je da je primijećeno ponovno povećanje širenja virusa u Europi, a razlog tome su, između ostalog, vjerojatno praznici izvan njihovih zemalja, na kojima su sudjelovali i Srbi.

Kazao je da trenutne mjere, koje su prilično blage u usporedbi s onima u ožujku i travnju, daju rezultate, što se može vidjeti smanjenjem broja zaraženih iz dana u dan, ali također ne znači da je situacija povoljna i da se možemo ponovno sresti. ponašati se kao prije. Upozorio je da virus uvijek postoji i da se samo čeka način da se prenese s jedne osobe na drugu i da je to stalna prijetnja. Ako se ponašamo na isti način na koji se ponašamo sada, možemo spriječiti da se virus dalje širi, a to bi rezultiralo drastično manjim brojem zaraženih ljudi. Europa ponovno bilježi porast slučajeva, a to se vrlo lako može dogoditi i Srbiji, rekao je.

S obzirom na to da su granice s Crnom Gorom sada otvorene, postoji veliki rizik da će veliki broj zaraženih doći nakon što se građani Srbije vrate iz Crne Gore, te stoga nikoga ne treba iznenaditi ako se karantena ponovo uvede. Doktor Kon naglasio je da je to njegov osobni stav, ali glavnu odluku ipak donosi krizni štab, a ne on sam, ali očito je vrlo mogući ishod za rujan.

LEAVE A REPLY