Stigla tužna vijest: Velikan Srbije izgubio bitku sa opakim virusom, Srbija suze lije, zašto baš ti

  0
  3537

  Svijet se u posljednjih osam mjeseci borio protiv koronavirusa svim silama, ali to, nažalost, nije dovoljno za spašavanje svih ljudskih života. Svakako je otežavajuća okolnost da veliki broj ljudi i dalje vjeruje da je to samo prevara i da korona ne postoji, iako već imamo velik broj pacijenata u svijetu, ali i porast smrtnosti. Srbiju je, kao i ostatak regije, teško pogodila i pandemija, a nažalost svakodnevno stižu vijesti o novim smrtnim slučajevima, uključujući mnoge slavne osobe.

  Naime, danas je objavljena vijest da je šef kardiologije na Vojnomedicinskoj akademiji, koji je imao 58 godina, također izgubio život. Profesor i liječnik Radomir Matunović izgubio je bitku s virusom corone, a vijest o njegovoj smrti šokirala je mnoge. U njegovom dijelu zvona u crkvama i manastirima širom Srbije i Crne Gore nekoliko su puta zazvonila jer je bio velik čovjek i veliki humanist. Zbog svog rada, rada i zalaganja, dobio je veliki broj nagrada, posebno zlatne povelje za humanost, filantropiju i domoljublje na poznatoj proslavi “Vidovdanska loza” koja se održava u Šapcu.

  Zbog svog predanog rada i ljubavi prema svom poslu, kao i pomaganju pacijentima, ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu, nagrađen je Velikom poveljom Doma zdravlja u Loznici. Ova vijest iznenadila je mnoge u Srbiji, jer iako se znalo da je zaražen, mnogi su se i dalje nadali da će izaći, što se na kraju nije dogodilo. Proveo je i niz godina radeći na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a mnogi studenti su za njega imali samo riječi hvale.

  LEAVE A REPLY