Poznati doktor razotkrio sve zablude o holesterolu: Masnoća nikad nije od hrane! EVO kako da očistite organizam

  0
  936

  Dr. Dejan Čubrilo priznati je liječnik u medicinskim krugovima, iako je široj javnosti prilično nepoznat. Specijalist je sportske medicine i profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Doktor Čubrilo bio je gost jedne emisije i govorio je o zabludama o kolesterolu i probavi.

  Kaže da je detoksikacija obavezna za ljude koji imaju visok kolesterol i masnu jetru. Što se tiče masne jetre, vjeruje da je svi imaju, samo neki je imaju u većim količinama, ali ono što se malo zna jest da oni koji imaju masnu jetru također imaju povišenu razinu inzulina. Naime, inzulin je hormon koji se proizvodi u gušterači i služi za regulaciju šećera i olakšavanje probave hrane. Kolesterol se ne dobiva iz hrane, ali hrana izaziva probavu i trovanje tijela, posebno ako jedete masnu hranu svaki dan. Inzulin potiče proizvodnju kolesterola i zato imate povišenu razinu kolesterola.

  Što se tiče “lošeg kolesterola”, prema njemu, to je totalni paradoks. Naime, loš kolesterol uopće nije loš, ali je vrlo važan, a kolesterol postaje loš samo kada hrđa. Ono što je poznato kao loši kolesterol zapravo služi za prijenos materijala za proizvodnju hormona, a ako on ne djeluje pravilno, tada se ostatak masti zalijepi i iz njega proizlazi ateroskleroza. inzulin. Najbolji za detoksikaciju tijela su sokovi od svježeg voća i povrća, ali i limun s đumbirom čini čuda za čišćenje kanala, pa ga je lakše očistiti.

  LEAVE A REPLY