UDARNA VEST: SRBIJA ZATVARA GRANICE: Dačić poručio dijaspori: NE DOLAZITE NAM! EVO konačne odluke!

  0
  934

  Prije nekoliko dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spomenuo je mogućnost da se granični prijelazi za određene zemlje u Srbiji zatvore kako bi se zaštitili od širenja zaraze virusom corone. Naime, ta je vijest izvorno stvorena jer se nakon više od mjesec dana katastrofalne situacije epidemiološka slika počela polako poboljšavati i stabilizirati, pa državno vodstvo Srbije smatra da je sada najbolje vrijeme za uvođenje ograničenja, jer će u protivnom doći do još jednog poremećaja stabilnosti. ,

  Ove riječi potvrdio je i član Kriznog štaba Republike Srbije dr Branislav Tiodorović, koji je rekao da državno rukovodstvo planira uvesti obavezni PCR test i 14-dnevnu karantenu za sve koji u Srbiju dođu iz stranih zemalja. Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je da to još uvijek nije konačna odluka, ali danas će tijekom dana to razmotriti vlada, ali i krizni štab koji to sve odobrava. Prema Dačićevim riječima, glavni motiv ove odluke je apsolutno i samo zbog zaštite građana Srbije, kako bi se epidemiološka slika poboljšala i ostala povoljna. Govoreći o ograničenjima koje su nametnule druge države, rekao je da su neke više političke.

  Naravno, mislio je prije svega na Crnu Goru, a njegov argument za to je popis ostalih zemalja kojima je ulazak odobren, što znači da je zatvaranje granica čisto političko prema Srbiji, ali Srbija ne poduzima mjere recipročno, već prema epidemiološkim smjernicama. Prema njegovim riječima, zatvaranje hrvatskih granica je “racionalna” mjera, jer još uvijek možete ući kao turist ako imate dokaz o smještaju i tako zaštititi građane, ali i održavati gospodarstvo. Što se Grčke tiče, siguran je da ulazak neće biti dopušten u skoroj budućnosti.

  LEAVE A REPLY