UDARNA VEST: OTVARAJU SE GRANICE, Srbi mogu ući samo pod OVIM UVETIMA

  0
  369

  Posljednjih mjesec dana priča o graničnim prijelazima neprestano se zagrijava, jer se situacija gotovo iz dana u dan mijenjala. Naime, Srbija je neko vrijeme bila na žutoj i crvenoj listi velikog broja zemalja u Europi, s obzirom na lošu epidemiološku situaciju. No, sada se sve malo smiruje, a krizni štab potvrđuje da se situacija smiruje, pa se stvaraju uvjeti za putovanja. Ipak, Grčka je zadržala svoju odluku da granice ostanu zatvorene za Srbe do kraja kolovoza, kada će se razmatrati ponovno otvaranje.

  Samo jučer, ministar Dačić govorio je o situaciji s granicama i izjavio da Srbija također sada planira uvesti ograničenja prema epidemiološkoj slici zemalja koje su dopustile ulazak. To je potvrdio i krizni štab, a sada samo čekamo konačnu odluku s Vladom Srbije. Dačić je izjavio da odluku o zatvaranju granica za neke smatra političkom situacijom, a ne epidemiološkom slikom, a odnosi se prije svega na Crnu Goru. Međutim, danas stižu dobre vijesti za sve one koji nisu mogli otići u Crnu Goru, a to je da će od sutra Crna Gora otvoriti svoje granice građanima Srbije, BiH, sjeverne Makedonije i Albanije.

  Ovu vijest potvrdio je i direktor Instituta za javno zdravstvo dr. Boban Mugoša koji je istaknuo da će najvjerojatnije svi koji uđu morati imati negativan PCR test ili serotološku ELESA. Međutim, to će se utvrditi danas tijekom dana na elektroničkoj sjednici Nacionalnog koordinacijskog tijela, koja će odrediti uvjete za ulazak u zemlju. Ta je odluka donesena na zahtjev turističke industrije, ali i na temelju poboljšanja epidemiološke slike u tim zemljama.

  LEAVE A REPLY