ODMAH NAPUSTITE HRVATSKU! IZDATO HITNO UPOZORENJE DRŽAVLJANIMA: Važi do 17. avgusta

  0
  1805

  Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova izdalo je upozorenje zbog putovanja u Hrvatsku.

  Na svom Twitter profilu kratko su napisali da je Austrija proglasila najvišu razinu sigurnosnog rizika za Hrvatsku zbog sve većeg broja novooboljelih u Hrvatskoj. Drugim riječima, Hrvatsku su proglasili rizičnom državom.

  Za sada nema novih pravila, kao što se čini iz ovog tvita.

  Dodaju samo da upozorenje vrijedi od 17. kolovoza te građanima preporučuju da ne putuju u Hrvatsku.

  Krone je najavio da je jutros na konferenciji za novinare ministar zdravlja Rudolf Anshober odbio reći hoće li se poduzeti strože mjere, sugerirajući da se odluka donese u dogovoru sa susjednim zemljama.

  Međutim, Krone piše da je jasna odluka o proglašenju Hrvatske rizičnom došla u podne austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova. Krone javlja da su Austrijanci pozvani da napuste Hrvatsku. Prema Kleine Zeitungu, austrijski ministar vanjskih poslova razmišlja o izdavanju naloga svim austrijskim državljanima u Hrvatskoj, prema kojem se oni moraju hitno vratiti u zemlju.

  Prema internetskim stranicama ministarstva, Hrvatska je sada na popisu 32 zemlje s visokim rizikom i nalaze se na šestoj razini sigurnosnog rizika. Do sada je bila na listi 4. stupnja.

  Rizik razine 6 preporučuje da austrijski državljani smješteni u Hrvatskoj što prije kontaktiraju austrijsku diplomatsku misiju u Hrvatskoj.

  LEAVE A REPLY