HITNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić ZAGRMEO – Naoružavamo se, OVO moraju da čuju svi!

  0
  927

  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih je dana i dalje u velikim obvezama smatrajući da mora raditi na situaciji u zemlji, ali i voditi računa o vanjskim poslovima, što sigurno uključuje i pitanje Kosova, koje je jedno od najaktualnijih. Naime, to se vječno pitanje ponovno postavlja, ali kontroverza oko njega još uvijek ne prestaje. Prošli je put sudjelovao na video konferencijama koje su sponzorirale Europska unija i njezine države, a čiji je glavni cilj održati stabilnost Srbije i Kosova.

  Danas je bio gost u poznatoj emisiji u kojoj je govorio o svim izazovima koji se javljaju gotovo svakodnevno. Nije lako biti predsjednik države, posebno u ovim trenucima kada je cijela regija u teškoj situaciji, no Srbija je sada u velikoj prekretnici, ne samo zbog virusa corone, već i zbog čitave situacije s Kosovom. Vučić je rekao da bi se državni čelnici Srbije i Kosova trebali sastati na “pregovorima” u rujnu. Vjeruje da ih Europa i Amerika već vide kao dvije odvojene države, ali Vučić ne pristaje na tu vrstu odnosa, niti na ucjenjivanje.

  Vučić je uvjeren da će pitanja ekonomskih odnosa i situacije biti dovedena i da bi se na tome trebao temeljiti glavni dijalog, jer ostaje ono što je bilo u prošlosti, ali sada je važnije kako podići gospodarstvo. Ono što je mnoge iznenadilo je Vučićeva izjava da se Srbija naoružava, ali ne iz razloga da bilo koga napada, već samo da se brani u slučaju napada na njih. Situacija je teška i napeta, ali očekuje se da će se naglasak staviti na protok kapitala i razvoj poslovanja kao način za jačanje gospodarstva.

  LEAVE A REPLY