DOK MI CRKAVAMO, VI SE BRĆKATE: Dr Tiodorović upozorio sve koji su na ljetovanju izvan Srbije: IDETE U KARANTIN čim se vratite u SRBIJU

0
576

Na današnjoj sjednici Kriznog stožera za obranu od virusa corone, mnogi su bili iznenađeni novim informacijama koje smo dobili od članova osoblja. Naime, Dačić je već najavio da će krizni štab i Vlada Srbije zajednički donijeti odluku o uvođenju mjera za strane državljane na granicama Srbije, ali nitko nije očekivao da bi se to moglo dogoditi i građanima Srbije.

Naime, danas su prvi put predstavljeni podaci o broju zaraženih, pa je od više od 9.000 testiranih, 235 građana pozitivno testiralo krunu. Danas su na konferenciji za novinare glavnu riječ imali dr. Tiodorović i dr. Kisić Tepavčević, koji su razgovarali o tome kako se nove mjere uvode na ulazu u zemlju i da će te mjere ovisiti o tome na kojem su popisu strane zemlje, pa neće morati Svi, ali većina će morati imati negativan PCR test stariji od 48 sati ako žele ući u Srbiju. O toj mjeri govorio je i dr. Kisić te rekao kako svi koji dolaze s područja Hrvatske, sjeverne Makedonije, Bugarske i Rumunjske moraju imati negativan test, ali to se ne odnosi na državljane Srbije koji se nalaze u tim zemljama.

Za Crnu Goru nema ograničenja, ali dr. Gojković zajedno s dr. Tiodorovićem obratio se javnosti rekavši da su primijetili nepoštivanje mjera na plažama u Srbiji, ali i da veliki broj ljudi odlazi u druge zemlje na odmor, čak i rizične. ignorirajući sve preporuke kriznog stožera. Budući da se propisi ne slijede, vrlo je vjerojatno da će naši građani koji se vrate s godišnjeg odmora biti upućeni u samoizolaciju, karantenu ili će morati obaviti PCR test prilikom ulaska u svoju matičnu zemlju.

LEAVE A REPLY