AKO IMATE OVE SIMPTOME ODMAH POSJETITE DOKTORA: Ukazuje na ozbiljnu bolest

  0
  789

  Da bismo očuvali zdravlje, moramo obratiti pažnju i na najmanje dijelove tijela, bez obzira koliko nam se oni nevažni činili

  Stariji ljudi prihvaćaju činjenicu da je zdravlje nešto što treba više pažnje i da tijelu treba više skrbi s godinama. Starost nas uči da počnemo obraćati pažnju na sve dijelove tijela, ali često se ne zadržavamo na malim površinama. Međutim, ni važnost malih područja ne treba zanemariti. Na primjer, područje pazuha može vam reći imate li određene bolesti.

  Ovdje je popis simptoma koji se mogu pojaviti u području pazuha, koje ne biste trebali zanemariti.

  Miris

  Kiseli miris ispod pazuha prirodan je fenomen. To je zbog bakterija koje slobodno rastu u područjima s puno znoja. Međutim, svi znaju da se s takvim mirisom prilično lako nositi, samo se obični tuš i koristite dezodorans. Ali ako miris pazuha postane stalan i jak, to je prvi znak da imate potencijalne zdravstvene probleme. Neobičan miris koji se ne može ukloniti ni nakon tuširanja može biti signal hormonskog poremećaja i disfunkcije štitnjače. Ako ovaj miris nalikuje mirisu “trulog voća” ili “laka za nokte”, to bi mogao biti znak ketoacidoze, tj. Gubitka sposobnosti tijela da metabolizira šećer.

  svrabež

  Svrab u području pazuha, nakon brijanja, normalan je zbog rasta nove dlake. Ali ako svrab ne prestane, to je još jedan signal da nešto nije u redu s vašim tijelom. Ozbiljna iritacija može biti izazvana kožnom reakcijom na britvicu, odjeću i tvari koje sadrže kreme ili dezodoranse. Crvene mrlje i mrtve stanice obično se pojavljuju zajedno s takvim svrbežom. Ako se to dogodi, postoji šansa da vaša koža ima gljivicu koju treba njegovati.

  Osip

  Područje pazuha je uvijek prilično toplo i vlažno, što stvara savršeno okruženje za razmnožavanje različitih infekcija kvascima. Nemoguće je otkriti od koje infekcije bolujete ako ne posjetite dermatologa, zbog čega morate odmah konzultirati stručnjaka ako primijetite crvenilo i mali osip na koži. Takve kožne reakcije mogu nastati trljanjem odjeće, uslijed klime ili alergija.

  Bol

  Bol koja se pojavi u pazuhu nije razlog da odmah odete liječniku. Ova bol može se pojaviti zbog fizičkog rada, nakon intenzivnog treninga ili nakon nošenja teških stvari. U tim je slučajevima bol privremena i brzo će nestati. Međutim, ako bol traje dulje vrijeme (na primjer, nekoliko dana), potražite liječničku pomoć. Iako se to rijetko događa, ova bol može značiti stvaranje tumora u limfnim čvorovima.

  Oticanje i kvržice

  Limfni čvorovi u pazuhu potpuno su nevidljivi. Ali ako slučajno primijetite neku vrstu kvržica i oteklina, to signalizira činjenicu da se limfni čvorovi pokušavaju nositi s novom infekcijom. Situacija se nakon nekog vremena normalizira bez vanjskih uplitanja. Međutim, trebali biste se posavjetovati s liječnikom ako upala nije nestala sama od sebe, u roku od tjedan dana. To može biti zabrinjavajući znak, jer su otečeni limfni čvorovi znak ozbiljne infekcije, a ponekad i karcinoma.

  Pretjerano znojenje

  Normalno je da se puno znojite ako radite intenzivnu fizičku aktivnost, ali ako sjedite, hodate ili spavate ne biste se trebali puno znojiti. Ovi znakovi mogu značiti hiperhidrozu, a to znači disfunkciju razine hormona koja može signalizirati početak menopauze. Pretjerano znojenje jedan je od znakova dijabetesa i gihta.

  LEAVE A REPLY