Rusi napravili vakcinu, SRBI spremni za vakcinisanje: Dr Darija Kisić Tepavčević se HITNO oglasila – NIJE VAŽNO POREKLO VAKCINE, važno je da VAS vakcinišemo, EVO i kad

0
651

Jučer su se vijesti proširile svijetom poput bombe o tome kako je Rusija registrirala prvo cjepivo protiv virusa corone, što je izazvalo vrlo podijeljene reakcije među svijetom. Naime, predsjednik Putin najavio je ranije da će Rusija uskoro imati svoje cjepivo, a mnogi su mislili da to neće biti moguće prije početka sljedeće godine – ali pokazalo se da jest. Nakon vijesti o cjepivu, Putin je rekao da je i njegova kći primila cjepivo, kako bi dokazala da je potpuno sigurna za uporabu.

I dok Rusi to nazivaju revolucionarnim otkrićem, Svjetska zdravstvena organizacija još uvijek ne odobrava cjepivo, a znanstvenici diljem svijeta prilično su skeptični, dok neki idu toliko daleko da kažu da se to samo vrti i da se cjepiva još ne trebaju koristiti. Međutim, već je naručena milijarda doza, a za Srbiju je još nepoznato jesu li već zaključili narudžbu. Naime, o svemu tome govorila je dr. Kisić Tepavčević, ali rekla je samo da svako cjepivo koje uđe u Srbiju mora proći strogi postupak provjere, tako da činjenica da je registrirana u matičnoj zemlji ne znači da će se odmah primijeniti u našoj zemlji.

Ovo cjepivo je sigurno spasilački život, ali Srbija je u pregovorima sa 6 proizvođača cjepiva, dok je s nekim od njih već dogovoren memorandum o suradnji. Što se tiče Srbije, nije važno odakle cjepivo dolazi, važno je da je sigurna za uporabu i zato će svako cjepivo koje dođe u Srbiju prvo ispitati i analizirati domaći znanstveni timovi i institucije prije nego što se distribuiraju na tržište.

LEAVE A REPLY