POČEO 3 SVETSKI, PRŠTI NA SVE STRANE! napadnut brod mrtvi i ranjeni na SVE STRANE

0
6309

Turska i Grčka su desetljećima u zategnutim odnosima, što je poznato svakome tko ima razumijevanja za političku situaciju u Europi. Naime, već je nekoliko puta napisano o tome kako je došlo do sukoba tih dviju zemalja, a prije nekoliko tjedana Angela Merkel je navodno reagirala kako bi spriječila nove sukobe. Sve se dodatno zagrijalo otkako je najavljeno da će istraživački brod biti poslan u vode u blizini grčkog otoka.

Grci su na to reagirali odmah, jer smatraju da je morsko područje grčko područje, kao i zona u kojoj samo oni mogu provoditi istraživanje podvodnih ležišta i eksploatacije nafte i plina. Vojske obje zemlje su u potpunoj pripravnosti, tako da jedna sitnica dijeli Europu i cijeli svijet od katastrofe. Naime, Merkel je u utorak uspjela spriječiti otvoreni sukob dviju zemalja, ali unatoč tome dogodio se još jedan incident. Naime, turska obalna straža jučer ujutro objavila je vijest o tome kako su tri osobe izgubile život zbog napada grčke mornarice. Naime, dvoje turskih državljana i jedan sirijski državljanin nalazili su se na civilnom brodu na kojem je bilo još puno ljudi, javio je ruski Sputnjik.

Te su tri osobe ozlijeđene tijekom napada. i nikome nije jasno što je uzrok grčke mornarice bio takav čin, pogotovo jer se radilo o civilnom brodu. Grci još nisu službeno najavili incident, ali pretpostavlja se da je uzrok seizmičko istraživanje na Sredozemlju, koje je Turska najavila za kolovoz. Što će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana nije poznato, ali situacija teško ide u pravom smjeru.

LEAVE A REPLY