OVA DRŽAVA OTVARA GRANICU – POZNAT TAČAN DATUM: Neće vam trebati ni PCR test

0
1661

Postoji najava da će građani Srbije od 16. kolovoza moći putovati u Bugarsku bez PCR testa uz mjerenje temperature, izjavio je danas direktor YUTA Aleksandar Seničić

Potvrdio je da su u toku razgovori s grčkim vlastima kako bi srpski turisti mogli putovati u Grčku barem dio sezone, barem PCR testovima.

– Ne treba biti pretjerano optimističan. Europska unija revidira svoj popis 15. ili 16. kolovoza. Postoji šansa, ali bliži sam da ćemo i dalje ostati bez Grčke kao turističkog odredišta – rekao je.

U tijeku su razgovori s vlastima Crne Gore, a Seničić procjenjuje da ovog ljeta neće biti većih promjena u mogućnosti odlaska u tu zemlju, prvenstveno zbog epidemiološke situacije u obje države.

Odredišta na kojima Srbi ove godine provedu ljeta bez posebnih uvjeta su BiH, Albanija, Turska i Egipat, a trenutno se procjenjuje da ukupno ima oko 35.000 turista, što je 90 posto manje nego ako je sezona bila redovita.

Kad će se ovo ludilo završiti, to ni sami ne znamo, ali definitivno da je ovo otišlo predaleko, više ni sami nismo sigurni šta smijemo a šta ne.

LEAVE A REPLY