UDARIO JAK ZEMLJOTRES OD 5,7 STEPENI: Vlasti izdale upozorenje

  0
  395

  Na dubini od 10 kilometara. Snažan potres magnitude 5,7 po Richterovoj skali pogodio je danas sjever Hondurasa, objavio je Američki geološki institut.

  Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara.

  Za sada nema podataka o mogućim žrtvama, niti pričinjenoj materijalnoj šteti. Honduras je jedna lijepa zemlja koju je sad pogodila teška katastrofa, a kako inače izgleda, pogledajte u nastavku i sami.

  Sjeverna obala Hondurasa graniči s Karipskim morem, a Tihi ocean leži južno kroz Fonsekaški zaljev. Honduras se sastoji uglavnom od planina, s uskim ravnicama duž obala. Velika nerazvijena nizinska džungla, La Mosquitia leži na sjeveroistoku, a na sjeverozapadu nizinski naseljena nizinska dolina. U La Mosquitia se nalazi mjesto UNESCO-ve svjetske baštine Rios Plátano Biosphere Reserve, s rijekom Coco koja dijeli Honduras od Nikaragve.

  Otoci Islas de la Bahía i Labudovi otoci nalaze se uz sjevernu obalu. Banka Misteriosa i Rosario banka, 130 do 150 kilometara (81 do 93 milje) sjeverno od labudskih ostrva, spadaju u Ekskluzivnu gospodarsku zonu (EEZ) Hondurasa.

  LEAVE A REPLY