MEDIJI JAVLJAJU: UMRLA JE MUZIČKA LEGENDA, “Teška srca potvrđujem da je preminuo…

  0
  2695

  Prema svjetskim medijima, poznati producent Martin Birch, koji je producirao albume Deep Purple, benda Rainbow, Black Sabbath i Iron Maiden, preminuo je u 71. godini života.

  Vijest je potvrdio David Coverdale, za kojeg je Birch snimio prvih šest studijskih albuma benda Whitesnake. “Teškim srcem potvrđujem da je moj vrlo dragi prijatelj i producent Martin Birch preminuo”, tweetao je Coverdale. “Martin je bio ogroman dio mog života … pomagao mi je od prvog sastanka, pa sve dok ga nisam započeo … Moje misli i molitve idu njegovoj obitelji, prijateljima i obožavateljima.”

  Breza je dugo navikla raditi s bendovima. Producirao je svaki Iron Maiden album od “Killers” iz 1981. do “Fear of the Dark” iz 1992., te režirao i / ili snimio gotovo desetak albuma za Deep Purple. Pomagao je i Black Sabbath, Ronnie James Dio, Heaven and Hell and Mob Rules, osmislio pet ranih albuma Fleetwood Mac i priredio Rainbow prva tri studijska nastupa.

  Birch je bio skroman u svojim tehničkim vještinama, velik dio svog uspjeha posvetio je sposobnosti povezivanja i komunikacije s umjetnicima. “Ne smatram se super tehničarom. Ono što radim prilično mi je jednostavno, ali činjenica da sam naviknut na bendove s kojima radim pomaže mi da odmah znam što žele ili čak i ono što mogu postići, čak i ako sami to ne razumijete”, rekao je. je za Best. “Ili mi možda bendovi vjeruju u dužim intervalima samo zato što me smatraju posebno dražesnim likom!”, Rekao je Birch.

  LEAVE A REPLY