TUŽNA VIJEST POGODILA BIH: “Jutros u 6:45 napustio nas je naš kolega, prijatelj, drug”

  0
  1362

  Obavještavamo vas da nas je jutros u 06:45 napustio kolega, prijatelj, drugova, sportski radnik Samir Zubović, saopćeno je iz Udruženja rukometnih sudaca – saopćeno je iz Sarajeva.

  Kako kažu, zbog patnje od virusa COVID-19 zdravlje mu se jučer pogoršalo i on nije mogao pobijediti u borbi protiv ove začarane bolesti.

  “Neka nas ova tužna vijest još jednom upozori da to može utjecati na svakog od nas”, poručio je Savez rukometnih sudaca – Sarajevo nakon smrti Samira Zubovića. koji se nikada neće ispuniti. Boli nas što ne možemo učiniti ništa drugo za njega. Boli nas riječi koje nismo izgovorili, a mogli bismo. Boli suze. Boli uspomena. Boli tišina. i da nas neće obavijestiti. Boli nas što ćemo ga svugdje nedostajati i da će uvijek biti onaj koji nedostaje “, navode u Udruženju rukometnih sudaca – Sarajevo.

  U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 460 uzoraka na prisutnost koronavirusa.

  Kako je za Faktor potvrdio generalni direktor KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, u Sarajevu je bilo 94 pozitivna, osam u Žepču i Visokom, po pet u Travniku, četiri u Brezi, po tri u Kaknju, te po jedno u Maglaju i Olovu.

  83 bolesnika smješteno je u izolacijski odjel Podhrastovi, a troje je umrlo. Na intenzivnoj njezi je 10 pacijenata, a jedna je trudnica prebačena u GAK, gdje je rodila.

  LEAVE A REPLY