Ministar finansija SE HITNO OGLASIO – uplaćujemo novac na RAČUNE građana: PROVJERITE da li ste i vi među sretnima, EVO ko dobija EVRIĆE!

0
1028

Korona je donijela velike gubitke u gospodarskom smislu u cijelom svijetu, posebno na Balkanu, gdje se zemlje već bore s ekonomskom situacijom, ali moglo bi se reći da Srbija najviše radi na ovom polju, posebno ako pogledate paket mjera za ekonomski oporavak. u kojoj se pomoć poslodavcima i radnicima isplaćuje izravno o njihovom trošku. Naime, novac je već isplaćen svim građanima koji su se u više navrata obraćali za pomoć, po 100 eura, a nakon toga novac je bio isplaćen zaposlenicima.

Tako su radnici dobili minimalne plaće na računima, a ministar financija Siniša Mali sada se ponovno oglasio i rekao da će država u petak, 7. kolovoza, platiti 60% minimalne plaće, što će biti oko 18 tisuća dinara po zaposlenom. odnose se na 235.372 poslovnih subjekata koji zapošljavaju preko milijun ljudi. Za ovu prigodu iz proračuna će biti uplaćeno 18,4 milijarde dinara, a sve s ciljem pomoći srpskoj ekonomiji. To je mjera iz drugog paketa ekonomskih mjera koja je stupila na snagu krajem travnja, a ministar je naglasio da se ovaj paket razlikuje od prvog u smislu da je drugi paket više usmjeren na pomoć tvrtkama osnovanim nakon 15. ožujka ove godine.

Stoga, ovo potiče nove tvrtke da napreduju, a s obzirom na to da je veliki broj mladih ljudi u njima, oni žele pomoći mladima, a ukupno je 13.500 takvih tvrtki. Takvi paketi služe poboljšanju stanja u zemlji nakon što je corona virus teško pogođen, pogotovo jer većina tvrtki ima lošije poslovanje zbog epidemije i izvanrednog stanja.

LEAVE A REPLY