GRAD UNIŠTIO OVAJ DIO DRŽAVE, LEDENA KIŠA SVE POVALJALA: Vjetar nosio sve pred sobom, PIJAVICA RUŠILA STABLA (VIDEO)

  0
  1448

  Danas popodne ogromno nevrijeme je zahvatilo Istru, najprije zapadnu obalu poluostrva. Da li će ovakvo nevrijeme da ima uticaj i u Srbiji, pitanje je?

  Tijekom dana bilo je lokalnih pljuskova u Istri, ali popodne se na moru razvila oluja koja je zahvatila Italiju i šire područje Rijeke. U Umagu su pijavice oborile stabla.

  – Budite spremni na jače grmljavinske oluje koje mogu nanijeti veliku štetu i zaštititi se od munje. Moguća je šteta na imovini i drveću. Moguće su bujice, pljuskovi i tuče vjetra, kao i prekidi u prometu na moru – priopćeno je iz DHMZ-a.

  Osim Istre, promjena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je opadao grad veličine oraha. Oštećen je i dio zgrade gradske vijećnice, čiji je krov otkinuo vjetar.

  Na mjestu događaja su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg DVD-a rekli su Dnevnik.hr-u da do sada nemaju podataka o tome je li netko ozlijeđen.

  U Karlovcu je bilo i tuče i obilne kiše, a najave o šteti po vrtovima i poljima već su se počele širiti društvenim mrežama. Neki također izvještavaju da im je grad razbio prozore, prenosi Indeks.

  Šta to za sada znači u Srbiji ?!

  Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da se očekuje jedno osvježenje u utorak i srijedu, 4. i 5. kolovoza, kada će temperatura pasti za 5 do 8 stepeni.

  – To je nešto izraženiji pad nego što očekujemo sutra, ali također je velika vjerojatnost pljuskova i grmljavine. U nekim područjima mogu biti lokalne prirodne katastrofe, posebno u utorak navečer i u srijedu navečer. Nakon tog osvježenja ponovo se očekuje lagani porast temperature na vrijednosti od 30 do 34 stupnja. Sudeći po svemu, ovog ljeta nećemo imati dane s ekstremno visokim temperaturama – rekao je meteorolog.

  https://www.facebook.com/watch/?v=767097920729366

  LEAVE A REPLY