SPREMA NAM SE „OLUJA“: Poznati srpski doktor poslao jezivo upozorenje – EVO o čemu se radi

0
1570

Dr. Tiodorović član je kriznog stožera koji se ne pojavljuje tako često kao recimo dr. Kona ili dr. Kisić, ali kad se pojavi, uglavnom je to kada želi upozoriti građane na moguće komplikacije vezane uz epidemiju koronavirusa. Dr. Tiodorović je više puta istaknuo da se moramo pridržavati mjera, ali i da nas na jesen očekuje mnogo ozbiljnija situacija od one u kojoj se trenutno nalazimo. Iako u početku to također izgleda vrlo zastrašujuće, ako se svi ne ozbiljimo na vrijeme, mogu doći do katastrofalnih posljedica.

Naime, dr. Tiodorović kaže da se “sudaranje” korone i sezonska gripa mora izbjegavati na svaki mogući način, jer bi nešto takvo moglo izazvati “savršenu oluju”. Upravo iz tog razloga svi liječnici apeliraju na svoje pacijente, ali i na građane općenito, da dođu u velikom broju da se cijepe protiv gripe. Iako vas ovo cjepivo ne može zaštititi od korone, može vas zaštititi od gripe, pa će se simptomi gripe lakše prepoznati i moći će djelovati na vrijeme. Također je rekao da će vakcinacija vjerojatno započeti 1. listopada, a također je rekao i da se i sam zalaže da se trudnice, osim onih starijih od 60 godina, nađu na popisu za obvezno cijepljenje, jer je oštećen i njihov imunološki sustav.

Dr Tiodorović je rekao da je još rano govoriti bilo što o korona cjepivu, ali je također rekao da sada moramo raditi s onim što imamo na raspolaganju. Sama gripa može biti vrlo opasna za rizične kategorije, a mi ne smijemo ni zamisliti što se može dogoditi ako se pojavi zajedno s koronom.

LEAVE A REPLY