AUSTRIJA DONELA NOVU ODLUKU za građane Balkana: EVO o čemu se radi!

0
3237

Epidemija uzrokovana virusom coronavirusa donijela je brojne poteškoće velikom broju građana širom svijeta, posebno onima koji sada trpe velike poslovne gubitke zbog nedostatka posla ili poslovnog putovanja koji su morali odgoditi. Naime, situacija s granicama i dalje je vrlo nestabilna, posebno u Europi, pa se mijenjajuće odluke mogu očekivati ​​svakog dana. Što se EU-a tiče, dopušteno je putovanje unutar Unije, pod uvjetom da svaka država ima pravo donijeti dodatne propise u slučaju potrebe.

S druge strane, svi koji žive izvan EU imaju drugačija pravila, tako da većina zemalja za njih još uvijek nije postavila bar, barem što se tiče područja Balkana. Tako je prije nekoliko tjedana Austrija donijela novu odluku kojom je zabranila svim ne-austrijskim građanima balkanske regije da putuju u Austriju, a čak i oni koji su državljani ove zemlje, kad su se vratili iz zemalja visokog rizika, morali su proći karantenu. Austrijska kancelarka je ovu odluku donijela na temelju epidemiološke situacije koja je trenutno nepovoljna na Balkanu, pa smatraju da još uvijek nije prikladno dopustiti putovanje iz tih zemalja.

No, u Austriji su jučer najavljeni novi propisi i mjere, a sudeći po njima, sada su dozvoljeni komercijalni letovi iz većine balkanskih zemalja, uključujući Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. To znači da će austrijski državljani moći putovati zrakoplovom do Austrije, a od Austrije do Balkana. Međutim, samo građani ovih balkanskih zemalja koji borave u Austriji imaju pravo ulaska u zemlju i moraju također imati negativan PCR test, dok ostali koji ne žive još uvijek ne mogu ući u ovu zemlju.

LEAVE A REPLY