ISTERALI NESTOROVIĆA, a sad ponavljaju njegove reči: EVO šta dr Kon tvrdi da nas može spasiti – IMAMO SAMO JEDNU OPCIJU!

0
1876

Dr Kon je danas izjavio da se epidemiološka situacija u Srbiji poboljšava i da taj pad može biti povezan s uvedenim mjerama, koje su očekivale. Najbolje od svega, situacija se popravlja u Beogradu, koji je već tjednima najkritičniji grad u Srbiji i najveći fokus krune. Međutim, ovaj put je dr. Kon rekao nešto vrlo zanimljivo i rekao da je to za sada naša jedina opcija.

Naime, kaže da se epidemija sada može završiti samo kolektivnim imunitetom, a to se može postići ili cjepivima ili infekcijom. Smatra da je cjepivo odličan način za izgradnju imuniteta kolektiva, jer sprječava daljnje širenje infekcije i štiti ljude. Kon je rekao da bismo se do dolaska cjepiva trebali pridržavati nefarmaceutskih mjera, koje uključuju pranje ruku, socijalnu distancu i strogu higijenu. Nažalost, sve je više tvrdnji, ali i dokaza da se korona može prenijeti zrakom. Međutim, on tvrdi da mora postojati dovoljno zarazna doza da se netko zarazi, a to se najlakše postiže u zatvorenom prostoru, na zabavama, vjenčanjima i drugim događajima na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

Takve su izjave zanimljive upravo zbog činjenice da je Nestorović jednom prilikom govorio o toj opciji kolektivnog imuniteta, iako to čini na svoj način, a onda su je mnogi demantirali i smatrali da to nije dobra opcija. Na kraju je dr. Kon naglasio da više nema opuštanja jer je očito da to vodi samo u propast, a ovaj se scenarij ne smije ponoviti.

LEAVE A REPLY