Poznati infektolog podigao prašinu oko korone: Rekao je jednu jako VAŽNU stvar koju svi treba da čuju!

0
3462

Danas se teško možemo preseliti u bilo koji dio svijeta bez da čujemo nešto o kruni, uz činjenicu da sigurno ne možemo otići u većinu drugih gradova i zemalja zbog ograničenja putovanja. Naime, gotovo svaka se osoba mogla poistovjetiti s činjenicom da se naš život okrenuo naglavačke od početka 2020. godine, kada nitko nije mogao ni zamisliti u što će se kruna zapravo pretvoriti i u koliko će ona vladati našim životima.

Naime, koliko god ozbiljna bila, poznati infektolog iz Italije Mateo Baseti, koji je i direktor Klinike za zarazne bolesti u Genovi, vjeruje da je Italija već prevladala ono najgore, iako netko izvana ne bi rekao da su događaji u Italiji oni su još uvijek na vrhuncu epidemije u pogledu broja zaraženih. Međutim, to nije baš točno jer, kako kaže Baseti, iako još uvijek postoji mnogo zaraženih ljudi, većina ih je asimptomatska ili blažih slučajeva. Kaže da sada vidi više panike koja je vladala zbog medija, ali i svih ostalih koji i dalje ističu samo negativne aspekte.

Iako se slaže da bi javnost trebalo o svemu biti blagovremeno obaviještena, vjeruje da su svi tek svaki dan počeli brojati broj zaraženih i mrtvih, a to podsjeća na ratna izvješća. Kaže da ga nigdje nema kao u Italiji, pogotovo zato što je Italija među prvima pogođena, a potom je uspjela izaći, što se prema izvještajima nikad neće reći, jer ih još uvijek pišu i postavljaju kao katastrofe. Smatra da je problem u komunikaciji između institucija, medija, ali i samih “stručnjaka”, među kojima je i on. Smatra da je zdravstvena kriza završena, ali da se emocionalna i psihološka kriza sada osjeća sve više zbog svih posljedica prouzročenih prisiljavanjem negativnih vijesti.

LEAVE A REPLY