Još jedna država ZATVARA GRANICE za Srbiju: Više se neće moći ni izaći iz zemlje – VAŽNO UPOZORENJE!

  0
  1429

  Kako se u posljednje vrijeme povećava broj oboljelih od koronavirusa, mnoge su se zemlje odlučile postaviti ograničenja na svojim graničnim prijelazima kako bi se zaštitile od “uvezenih” koronavirusnih vektora. Naime, Hrvatska i Grčka bile su prve iz regije koje su uvele mjere za putnike koji dolaze iz Srbije i BiH, a čini se da Mađarska sada slijedi njihov primjer.

  Mađari su, naime, izjavili da će do srijede, 15. srpnja, Srbiju staviti na žuti popis zemalja prema epidemiološkoj situaciji, dok su ostale zemlje Balkana stavljene na crveni popis, osim Hrvatske. Što to znači za Srbiju? Naime, svi građani ove zemlje morat će proći liječnički pregled, a potom i 14-dnevnu karantenu. Ova se odluka odnosi čak i na mađarske državljane koji dolaze iz zemalja označenih žutom i crvenom bojom. Ta je odluka donesena na temelju porasta broja ljudi zaraženih virusom corone, a sumnja se da su neki od zaraženih došli ili bili u kontaktu s ljudima koji potječu iz rizičnih područja. Ova vrsta vijesti nije bila toliko iznenađenje s obzirom na to koliko se situacija pogoršava u svim zemljama u regiji, a srpske su granice još uvijek otvorene za sve.

  Predsjednik Vučić komentirao je te navode o nepridržavanju granica, rekavši da se takve mjere još uvijek ne mogu usvojiti, iako nisu isključene. On je, naime, rekao da treba razmotriti ekonomiju države, a ekonomija će samo još dublje potonuti ako se granice zatvore, jer Srbija nije jaka kao neke zemlje, da može izdržati zatvaranje granica bez gubitaka.

  LEAVE A REPLY