STIGLE LOŠE VESTI IZ HRVATSKE, radi se o GRANICAMA: VAŽNO UPOZORENJE za sve građane – nemojte kretati nigde!

0
3563

S obzirom na to da se situacija s koronavirusom iz dana u dan pogoršava u cijelom svijetu, uključujući i na Balkanu, i sve to nakon ublažavanja mjera u borbi protiv širenja koronavirusa, sada se donose nove odluke, a neke se vraćaju. mjere koje su poništene, jer je očito da se posvuda situacija samo pogoršava. Iz tog razloga, danas je u Banskim dvorima u Hrvatskoj održan sastanak Vladinog znanstvenog vijeća za borbu protiv krune.

Na tom sastanku ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je danas za njih jedan od najgorih dana što se tiče krune jer je premašen dosadašnji rekord pacijenata u jednom danu. Iz tog razloga se sada pregovara o novom uvodu, koji je već bio na stolu, ali konačne će odluke biti donesene. Ministar Beroš rekao je da su skupovi trenutno najkritičnije područje, ali da još uvijek ne planiraju zabraniti takve stvari, već samo kontrolirati poštuju li se epidemiološke mjere. Što se tiče stanja na granicama, rekli su da ponovno stupa na snagu četverodnevna samoizolacija za sve građane koji nisu dio EU ili hrvatskih državljana.

Posebno se osvrnuo na Srbiju, gdje su u tijeku prosvjedi, koji bi lako mogli eskalirati s velikim brojem zaraženih, Beros je rekao da će se za takve zemlje uvesti posebne mjere, kako bi se spriječio “uvoz” zaraze. Rekao je da treba još uzeti u obzir neke detalje, ali to su danas glavne odluke donijete do podneva.

LEAVE A REPLY