NAJVEĆE ZABLUDE kod oticanja nogu – Čitav život radite sve POGREŠNO, a rješenje je vrlo lako – EVO šta trebate uraditi!

0
4337

Rijetko tko postoji u svijetu, a da se barem jednom nakon 30. godine života ne žali na oticanje stopala i zglobova. Ovo je danas postalo najveći neprijatelj našeg tijela, jer puno vremena provodimo sjedeći u uredima, kod kuće, za računalima, telefonima i još mnogo toga. Naime, postoje neke zablude oko oticanja nogu, zbog čega mnogi često rade pogrešne stvari misleći da su u stvari učinili nešto dobro.

Naime, puno ljudi misli da je oticanje nogu uzrokovano nakupljanjem tekućine, pa tada izbjegavaju piti puno vode, jer misle da će to spriječiti oticanje. Međutim, to nije istina. Zapravo, tijekom ljeta noge najviše nabreknu, a to je upravo zato što unosimo premalo tekućine. Budući da su ljeta vrlo vruća, krvne žile se šire, što uzrokuje oticanje. Zato biste trebali unositi što više tekućine, posebno vode, kako biste osigurali pravilno funkcioniranje bubrega, a time će se i oteklina smanjiti. Ono što svi stručnjaci preporučuju jest piti što više vode, obratiti pažnju na hodanje ili hodanje koliko je god moguće, i iako to zvuči pomalo smiješno, morate ispružiti noge.

Još jedna stvar na koju smo svi navikli i koja nam jako šteti, posebno tijekom ljeta, je veliki unos soli i začina u organizam. Sol je glavni krivac za zadržavanje tekućine u tijelu i može ozbiljno oštetiti rad bubrega, pa izlučujete manje količine tekućine. Stoga je najvažnije obratiti pozornost na unos dovoljne količine vode i svesti unos soli na minimum, barem tijekom ljeta.

LEAVE A REPLY