Mlade sad kosi korona, jedna stvar je zabrinjavajuća posebno – najgori momenat do sad nam se sprema, ovako nešto nije očekivao niko

0
3001

Kad se kruna prvi put pojavila na ovom području, nitko nije imao pojma što nas potencijalno čeka i što točno možemo očekivati, pa kad se slučajevi počnu ubrzano povećavati, mogli smo razumjeti s čime se zapravo bavimo. Naime, iako su stari stvarno ugrožena kategorija, u koju nema sumnje, čini se da su sada i mladi meta ove nevidljive prijateljice. Mladi se opuštaju i ne shvaćaju sve ovo dovoljno ozbiljno zbog vjerovanja da njihovo tijelo može podnijeti krunu poput uobičajene gripe.

To, naravno, nije istina i uopće ne mora biti slučaj, o čemu svjedoči sve veći broj mladih kojima se stanje pogoršava nakon zaraze ovim virusom. Svi smo mislili da je najgore već prošlo, da je korona oslabila i da je pretežno asimptomatska, što također nije istina. Ovaj je virus kod nekih bolesnika asimptomatski, ali za druge prilično koban. To je potvrdio i dr. Kon, koji kaže da su studentski domovi sada jedno od najvećih žarišta virusa u Beogradu. Dr Kon kaže da je problem još veći za one koji nemaju simptome jer još više šire virus bez da su testirani.

Kaže da je prema podacima koje trenutno posjeduje čak 91 osoba iz studentskih domova zaražena, a postoje i 4 doma u koja su virus uveli akademici. Sada su u odvojenom dijelu doma, gdje dobivaju hranu i imaju vlastite kupaonice, kako ne bi upoznali ostale iz kuće. Nažalost, sve više mladih ima ozbiljniju kliničku sliku, pa se stručnjaci boje da će broj takvih bolesnika samo rasti.

LEAVE A REPLY