Ukoliko osjetite jak miris urina kad sa šolje ustanete, doktoru se javite odmah – ne radi se o upali nego o nečemu puno gorem – evo od čega bolujete

  0
  3035

  Mnogi ljudi danas pate od mokraćnih putova i čestih upala, a iako ima puno muškaraca koji pate od toga, većina žena i dalje ima problema s mokraćnim putem, a upale mogu postati kronične. Naime, tijelo žene je osjetljivije kao i cijeli mokraćni trakt i mjehur, pa žene češće “prehlade” od muškaraca, i to od rane dobi.

  Međutim, kad je riječ o urinu, stvari se ne bi trebale shvatiti olako. Većina nas uopće nema naviku kontrolirati kakvu je boju ili miris mokraće, što je vrlo pogrešno, jer kroz urin možemo shvatiti što se događa s našim organizmom. Na primjer, ako je urin taman i ima jak, oštar miris, to znači da je vrlo vjerojatno dehidracija, što može biti vrlo opasno za naše tijelo. Stoga, ono što možete učiniti je povećati unos vode u tijelo, a ako se urin promijeni u blijedo žutu boju i dobije normalniji miris, onda je sve u redu.

  Također, urin može mirisati poput hrane koju ste pojeli. Na primjer, ako ste pojeli nešto što ima jaku aromu, poput šparoga, češnjaka, curryja, briselskog klica i slično, logično je da će i vaš urin imati čudan miris.

  Ako imate jaku upalu, miris mokraće podsjeća na miris amonijaka, ali tada vrlo često morate ići na toalet, što može postati prilično bolno, a ako vam je urin taman, to je znak da vam je potreban liječnik odmah kako biste izbjegli kroničnu upalu. jer ako se to dogodi, nećete ga moći izliječiti do kraja života.

  LEAVE A REPLY