PUČE TIKVA U KRIZNOM ŠTABU – Kon i Vučić po svom tjeraju, s ovim se niko od njih dvojice ne slaže

0
2655

Posljednjih tjedana sukobljeni se komentari mogu čuti sve češće i to ne samo od građana nego i od stručnjaka koji se tim područjem bave profesionalno. Naime, svi se slažu oko jedne stvari, a to je da broj zaraženih definitivno raste, ali još uvijek neki smatraju da ne bi trebalo biti straha, niti se trebaju ponovno uvesti mjere, jer su to navodno ostaci prvog vala koji je oslabio. S druge strane, postoje oni koji kažu da nije vrijeme za opuštanje jer je virus nepredvidiv.

Neki od najistaknutijih ljudi posljednjih mjeseci definitivno su dr. Darija Kisić Tepavčević, dr. Predrag Kon, dr. Branislav Nestorović i dr. Tiodorović, koji su se vrlo često pojavljivali u medijima i iznijeli nove detalje vezane uz virus pandemije korone. Iako su u početku svi imali isto mišljenje, počelo se prilično razlikovati pa dr. Kon i dr. Kisić često razgovaraju o tome kako je ovaj virus još uvijek rasprostranjen i da bismo se tome trebali ozbiljno posvetiti, dok dr. Nestorović vjeruje da je najgore prošlo i da socijalna udaljenost sasvim je dovoljna da spriječi širenje.

Stoga dr. Kon vjeruje da mjere moraju biti pooštrene što je prije moguće kako bi se zaštitila od krune. Navodno se s njim nije složio gotovo nitko iz kriznog stožera, osim Vučića. Jedini je osim Kon koji vjeruje da se mjere trebaju vratiti kako bi se zaustavilo širenje virusa. Odluka o tome bit će donesena u ponedjeljak, a sam Vučić založit će se za strože mjere, posebno nakon Beograda.

LEAVE A REPLY