Popularni doktor tvrdi – nisu problem 4 šolje kafe, ako ih s ovim sastojkom ne miješate – vleikih problema možete imati

0
2909

Činjenica je da se danas o zdravlju brine mnogo više nego prije nekih 50 ili 100 godina kada su živjeli naši roditelji i preci. Danas svi gledaju svoju prehranu, istražuju razne namirnice, traže recepte za mršavljenje, za zdravu prehranu, što manje masti, što više proteina i vitamina, manje šećera i tako dalje. Jednostavno rečeno, općenito smo se više počeli brinuti o tome što jedemo kako bismo zaštitili svoje zdravlje, a nije tako teško sada kada su svi ovi recepti na dohvat ruke preko interneta ili slično.

Recimo, često možemo vidjeti sukobljena mišljenja o tome koliko se kave može popiti dnevno. Kava je jedna općenito prihvaćena stvar u našoj klimi, nešto s čime bismo započeli dan, druženje i sve ostalo. Kava je kod nas više ritual, nego stvarna potreba za tom tekućinom. U cijeloj našoj regiji popiju se litra kave, a vjerojatno na kraju ni ne znate koliko ste popili.

Međutim, stručnjaci kažu da to ne treba pretjerivati. Poznati liječnik Emir Solaković kaže da ispijanje do 4 šalice kave nije problematično, ali da ga ne treba miješati s mlijekom, što čini velik broj ljudi. Kaže da ispijanje kave s mlijekom može dovesti do problema s probavom, ali i sa želucem, tako da osjetite jaku bol i nelagodu. Dakle, ako volite kavu i pijete je s mlijekom, pokušajte se naviknuti na crno zbog svog zdravlja, a ako ne, onda je barem smanjite na minimum kako biste se osjećali bolje.

LEAVE A REPLY