Oglasio se iznenada i DOKTOR KON – kafići se zatvaraju – drugi PIK nam se dešava

0
4823

Epidemiolog Predrag Kon imao je jutros gostovanje na srpskoj televiziji, gdje je govorio o svemu što se događa u Srbiji u posljednje vrijeme. Dr. Kon je cijenjeni epidemiolog i član kriznog štaba za obranu od krunskog virusa Srbije, a gotovo svakodnevno smo ga viđali u medijima otkad je u Srbiji proglašena epidemija.

Ponovno je istaknuo da je riječ o velikom povećanju broja zaraženih koronavirusom virusom u Srbiji, te da je trenutno na snazi ​​drugi vrhunac. Više nije važno kako će se zvati, je li to vrhunac ili neki drugi val, ali dr. Kon je uvjeren da neće dostići istu razinu aktivnosti kao prije. Dodao je da je najveći broj zaraženih sada među onima koji su rođeni 80-ih i 90-ih, a razlog za to je taj što su oni uglavnom u kontaktu s drugim ljudima. Kon je objasnio da pred sobom imamo dvije mogućnosti – prva je da će za nekoliko godina kolektivni imunitet steći među ljudima, a druga da će se uvesti obvezno cijepljenje. Ovaj je virus nazvao nepredvidljivim, jer većina virusa ima svoju sezonu, dok se virus još uvijek širi velikom brzinom.

Također se osvrnuo na sportske događaje i rekao da su organizatori u potpunosti odgovorni za to, jer epidemiolozi nikome ne mogu zabraniti da ih organizira, ali stvar je poštivanja propisa. Međutim, što se tiče ograničavanja rada kafića i klubova, rekao je da će mjere vjerojatno trebati biti ponovo uspostavljene, kao što Novi Pazar već radi, kako bi se širenje virusa stavilo pod kontrolu.

LEAVE A REPLY