DRON SLUČAJNO SNIMIO: Na granici snimljena prava KATASTROFA! VUČIĆ pokušao da sakrije

0
7861

Sa pojavom moderne tehnologije danas je apsolutno sve moguće. Apsolutno ništa se ne može sakriti, sve se može javiti na društvenim mrežama u roku od nekoliko minuta i tada ste apsolutno hakirani. Kada se drono pojavio, bio je vrlo skup kao sredstvo snimanja filma, a to su si mogle priuštiti samo neke TV kuće. Međutim, vrlo dobro znamo da tehnologija vrlo brzo pada u smislu financijske vrijednosti, tako da je dron danas toliko pao da svi to mogu priuštiti za nekoliko stotina eura.

Upravo uz pomoć bespilotne letjelice otkrivena je velika rupa na granici između Srbije i Rumunjske, gdje zapravo nedostaje 50 hektara šume. Semenik-Kel Kurusui zaštićeni je nacionalni park, za koji se čini da je bespravno posječen.

Ovaj park je prošle godine uvršten na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine, a sada se zna da je 50 hektara prekrasne šume jednostavno sječeno i nestalo, bog zna gdje i kako. Rumunjski aktivisti za zaštitu okoliša traže od vlasti da ponovno razmotre tko je za sve to kriv. Ilegalna krčenja šuma popularna je u Rumunjskoj, samo je 26 prijava prošle godine, a nanesena šteta kreće se od 10,4 milijuna eura. Usput, ove je godine Timska šumska služba zaplijenila blizu 250 kamiona oborenih stabala, a njihova se tržišna vrijednost procjenjuje na blizu 230.000 eura.

LEAVE A REPLY